wijchen I

voormalige kantoorboerderij


Een voormalige kantoorboerderij van de gemeente Wijchen was het pand dat Wendy en Theo een aantal jaren geleden aankochten. De grote inloopkluis, die nu als voorraadkamer dienstdoet, is het enige wat nog herinnert aan die periode. Sinds onze eerste kennismaking met dit jonge echtpaar zijn wij verbonden geweest met de metamorfose van deze boerderij. De grote living met open woonkeuken is als eerste in klassieke stijl gerealiseerd. Wendy liet ons een oudgroene krijtverf zien en gaf dit aan als uitgangspunt. Stijlvolle, sleetse, groene veloursgordijnen afgewerkt met diverse passementen, zorgden ervoor dat de keuken en kamer samen in harmonie kwamen. Voor de Engelse zithoek van Duresta is ook gekozen voor diverse combinatiestoffen in oudgroen dat het geheel rustig houdt maar ook een luxe uitstraling geeft. Om al het groen te ondersteunen, is op de eikenhouten vloer een zwart vloerkleed van Brintons bedacht en zijn de eetkamerstoelen ook van een zwarte combinatiestof voorzien. Aan de hoge plafonds hangen royale zakplafonnières en de lampen zijn voorzien van handgemaakte plooikappen.

luxe en klassiek

voor een jong gezin


Vanuit de hal naar de eerste verdieping is de saaie kantoortrap vervolgens omgetoverd tot een witte, hoogglans gelakte, klassieke trap met een prachtige op maat ontworpen smeedijzeren balustrade. Koninklijk rood is de traploper van Brintons die ons naar boven leidt naar de ouder- en kinderslaapkamer van de inmiddels pasgeboren Phoebe. Deze kamer is duurzaam ingericht in de klassieke stijl van het huis, maar is toch een echte kinderkamer geworden. De vloerbedekking van Brintons is rustig in een zandkleur uitgevoerd, echter rondom ingelegd met een klassieke borderrand die de hele ruimte direct bijzonder maakt.


In de laatste fase van de renovatie zijn tegelijkertijd de kleedkamer boven en het kantoor op de begane grond verbouwd. Na goedkeuring van onze ontwerpen hiervoor hebben we deze ruimte compleet opnieuw opgebouwd, inclusief wanden en plafonds. Na een bezoek van Wendy en Theo aan Schloss Schönbrunn is het kantoor op verzoek royaal voorzien van ornamenten op de wanden en het plafond. Om in de stijl van de woonkamer en eetkeuken te blijven, is de kleurstelling overgenomen maar net wat pittiger met behangpanelen aangekleed. Boven de prachtige partnerdesk uit de collectie Globe Wernicke hangen twee identieke, op maat gemaakte zakkronen. De Engelse gebloemde gordijnen en de groene vloerbedekking van Brintons benadrukken de prachtige natuurlijke ligging van deze inmiddels luxe, klassieke woonboerderij van dit jonge gezin.