rhenen I

bijzonder kleurrijk interieur


Dit is wel een van onze meest bijzondere projecten met enthousiaste, kleurrijke mensen die weten wat ze willen. Duidelijk op het doel af was dit echtpaar tijdens hun eerste bezoek aan onze showroom. Met een tapijtstaal van Ulster voor de nieuwe woonkeuken in de hand was de toon meteen gezet. De twee fauteuils voor deze ruimte stonden in de perfecte stof in onze showroom en de rest volgde in een periode van ruim een jaar. Het voormalige kantoorpand annex woonhuis van de machinefabriek dat de laatste 30 jaar door het hele gezin bewoond werd, moest nu worden gesplitst tot woonhuis voor een van de kinderen met haar gezin en een woning voor vader en moeder met hun jongste twee zonen.


metamorfose

complete herindeling van de woning


Voor de aanvraag hiervoor bij de gemeente Rhenen hebben wij voor de nieuwe indeling woning diverse plannen gemaakt. In de uiteindelijke plannen is er van de bestaande indeling weinig overgebleven. De nieuwe entree kwam aan de zijkant van het gebouw in het bestaande tuinhuis zodat er een royale hal ontstond. Met de dubbele deuren kom je nu in de woonkamer die is vergroot met de voormalige tuinkamer. Aan weerskanten van de schouw kun je ook weer met dubbele deuren naar de prachtige woonkeuken die volledig opnieuw is ingedeeld.


uitgesproken stijl

met ulster, morris, duresta en gascoigne


Van de speelkelder tot de woonzolder van de jongste zoon heeft de hele woning in ieder vertrek een uitgesproken stijl en sfeer. Het uitgangspunt hiervoor is het tapijt van Ulster waardoor je je iedere keer weer opnieuw verbaasd. Antieke stoelen zijn hergestoffeerd met stoffen van Morris, siergordijnen in rijke stoffen van Jim Dickens en de zitmeubelen van Duresta en Gascoigne zijn in prachtige rijke combinatiestoffen uitgevoerd. De ouderslaapkamer is er een geworden zoals je die ziet in een mooie Engelse B&B met prachtige stoelen van Artistic Upholstery waarvan zelfs de fringeranden op kleur zijn geweven, passend bij de bekleding. Kortom een huis dat tot in de puntjes is uitgevoerd in de eigenzinnige stijl van de bewoners.