Doorwerth I

spanning in een interieur


In een prachtig appartement in de bossen van Doorwerth woont deze dame wanneer ze bij ons komt met de vraag haar te helpen met haar interieur waar ze niet helemaal tevreden over is. Bij ons eerste bezoek zijn we verbaasd over het de kwaliteit van de inrichting , die op het eerste gezicht helemaal lijkt te kloppen. Het klopt allemaal misschien iets te perfect, te perfect gestyleerd, te perfect opgesteld, te verantwoord. En dus te weinig spanning. Stoeltjes twee aan twee statisch opgesteld, alles bekleed met strakke en harde materialen. Dit moest veranderen.


duresta hermitage

artistic upholstery en am classic


In de grote woonkamer hebben de kleine stoeltjes plaats gemaakt voor een strakke imposante Hermitage bank van Duresta met daarbij een Emma stoeltje en een eigenwijs afwijkend oorstoeltje met hocker van Artistic Upholstery. Allemaal in spannende gevarieerde stoffen in passende kleuren. Naast de grote bestaande eethoek is er een knus tafeltje met twee stoeltjes op maat van AM Classic bij het raam geplaatst, een heerlijk plekje voor een kopje koffie en de krant.


am classic

en behang van zoffany


Na - tot volle tevredenheid van de bewoonster - de woonkamer te hebben afgerond, hebben we ook de slaapkamer van wat meer spanning voorzien. Bij het mooie bestaande bed met klassieke kastje onder de TV hebben we een grote ladenkast met bijpassende 'cold grey' gelakte nachtkastjes van AM Classic toegevoegd. Op de nachtkastjes staan goud gepatineerde palmboomlampjes met boven de ladenkast een prachtige replica van een antieke gouden spiegel met druivenblad en druiventrossen. Om de verbinding in het geheel te brengen is de wand achter het bed behangen met het Hawksmoor Oxidised Copper behang van Zoffany.