Haalderen II

Terwijl Nederland vergrijst, brengt de Residentie kleur. Onze eigen woning is een goede afspiegeling geworden van onze manier van werken bij het maken van een bijzonder interieur.
Het gebruikmaken van veel kleuren en patronen is de basis van elke ruimte in deze woning.
Door iedere ruimte af te wisselen in sfeer en kleurgebruik en de stijlen van landelijk klassiek over te laten lopen naar formeel klassiek ontstaat er een spannend interieur dat door zijn balans toch weer rust uitstraalt. De woonkeuken is bijvoorbeeld in een cottage-achtige sfeer ingericht met behang en stoffen van William Morris & Co met een landelijke, eikenhouten Engelse eetkamertafel met eiken Queen Anne-style stoelen. In de hal is de sfeer duidelijk formeel te noemen. De hoogglans witte trap met rood Brintons-tapijt bekleed en het rode streepbehang doorlopend naar de verdieping maken het tot een geheel. De woonkamer is in een combinatie van klassieke stijlen uitgevoerd, het houten dak met de Franse, zandstenen schouw met een prachtige, leren Hornblower-bank van Duresta zijn de stoere elementen. De rode vloerbedekking, kristallen kroonluchters en empiregouden karperlampen zijn de formele elementen. Het gouden blokkenbehang is eigentijds en komt uit de designcollectie van Cole & Son en maakt het geheel duidelijk tot een spannend klassiek en eigentijds interieur.
De bovenverdieping is ook weer op deze manier aangepakt. Zo grenst aan de rode, formele hal een cottage-achtige slaapkamer in Morris & Co-stijl, een frisse, sportieve badkamer in blauw met goud en wit en o.a. een logeerkamer in goude en zwarte tinten. Een duidelijk warme en intieme sfeer.

Het resultaat is een woning waar we altijd weer lekker thuiskomen, warm, gezellig, stijlvol en passend bij ons, de bewoners, het uitgangspunt van ieder project.

Trefwoorden

Residentie interieur klassiek Morris & Co Brintons tapijt Hornblower Duresta kristallen kroonluchters behang Cole & Son project

Foto's

Haalderen II - 01Haalderen II - 02Haalderen II - 03Haalderen II - eetkamertafel-eetkamerstoel-behang-morris coHaalderen II - 05Haalderen II - 06
Haalderen II - behangHaalderen II - 08Haalderen II - behang-vloerbedekkingHaalderen II - accessoiresHaalderen II - 11

0 items