Eigentijds interieur voor nieuwe gezinsvilla

Een half jaar wonen Ria en Piet Janssen en hun vier kinderen in hun vrijstaande woning in Bemmel. Hun vorige huis en bedrijf moesten plaats maken voor een nieuw natuurgebied. Vijfhonderd meter verder vonden zij een kavel waarop ze een gloednieuw huis en kwekerij lieten bouwen.
Piet en Ria Janssen »     
Piet en Ria Janssen
“We zagen destijds een soortgelijke woning waar we binnen uitgebreid mochten rondkijken. Heel lang hoefden we niet na te denken, dit was wat we wilden.” Het stel zocht contact met de Duitse aannemer en de bouw kon beginnen. “Ons vorige huis bouwden we ook zelf en dan weet je: de tweede keer doen we het anders. Met vier grote kinderen heb je andere wensen dan met baby’s. Zo wilden we voor alle kinderen een eigen kamer en moest het formaat van de ruimtes fors zijn.”
En ze hadden ook eisen ten opzichte van het interieur. Eigentijds, sfeervol en het moest tegen een stootje kunnen. Tijd voor een rondleiding in deze stijlvolle villa. Vanuit de riante hal leidt een prachtige, open trap naar de derde verdieping, wat een schitterend gezicht is vanaf de begane grond. Middels glazen deuren betreden we de ruime en lichte woonkamer, die door kamers-en-suite deuren wordt gescheiden van de woonkeuken.
     « De stijlvolle villa van Piet en Ria
De stijlvolle villa van Piet en Ria
Want dat was ook een wens, een ruime keuken met voldoende plek voor het gezin en alle vrienden en vriendinnen. “Een van de eerste zaken waar ik naar op zoek ging, was een grote eettafel. En eigenlijk is daarmee mijn kennismaking met De Residentie begonnen.” Het echtpaar kende de winkel wel, maar Piet dacht ze alleen een zwaar klassieke stijl voerden. “Toch besloot ik voor onze nieuwe eettafel bij ze langs te gaan.” En daar lag voor het team van De Residentie een grote uitdaging: het paar overtuigen van de mogelijkheden en toepassingen die zij als inrichters te bieden hadden. Ria vertelde aan binnenhuisarchitect Mathieu wat ze zochten en noemde een Italiaans designmerk. “Waarop hij door ging vragen. Zo wilde hij weten wat er op de vloer kwam te liggen. Dat vond ik prettig. Er werd echt geluisterd; hij dacht mee.” Ria en Piet stapten af van het idee dat er een designtafel moest komen. De Residentie ontwierp speciaal voor hen een schitterende tafel die bij BS Meubelen op maat werd gemaakt. Daarbij kwamen tien comfortabele eetkamerstoelen. “In een lichte stof, prachtig. Het is wellicht wat besmettelijker dan een donkere tint, maar deze stof is uitstekend afneembaar.” Boven de tafel hangt een spectaculaire lamp van Lumiere; met recht een eyecatcher. “Nadat we hier een tijdje woonden, zijn we verlichting uit gaan zoeken. We wilden eerst weten waar we sfeer- en waar we leeslicht nodig hadden.” Ze kregen diverse armaturen mee. “Stond het niet, dan mocht het terug. Dat is niet gebeurd, maar we vonden het wel een prachtig aanbod.”
In de ruime en lichte woonkamer bieden comfortabele banken en matching fauteuils zitcomfort voor het hele gezin. “We hadden een leren zithoek in gedachten. Dat raadde Mathieu ons af. Te kil vond hij, op een stenen vloer. Wij gingen een weekend naar Maastricht en hij regelde daar voor ons een bezoek bij meubelfabriek Gorissen. Fantastisch. Gastvrije mensen en zo veel moois.”
Tafel op maat van BS Meubelen »     
Tafel op maat van BS Meubelen
De rustig gestoffeerde roomtinten in de woonkamer zijn aangevuld met prachtige stijlmeubelen van Selva en Brou. De bijzonder plafonniere van Mariner maakt het plaatje compleet. Op de vloer in de woonkamer liggen lichte tegels, een praktische keuze van de bewoners. “Via de openslaande deur lopen we zo de tuin in en uit en tapijt vind ik dan te besmettelijk. Deze tegelvloer ligt ook in de keuken, maar in de woonkamer ligt in de zithoek een schitterend, bruin karpet. Zo’n vloerkleed maakt dat de meubels een eenheid vormen en zorgt voor een prettige akoestiek.” Erg blij is Ria met de raambekleding. “Door het hele huis hebben we voor alle ramen gordijnen, passend bij de ruimte of bij de smaak van de gebruiker. De kleurige gordijnen van Sanderson stelen de show in de keuken. Onze kinderen mochten elk de stijl van hun slaapkamer bepalen. Het behang, het tapijt, maar vooral de gordijnen maken die ruimtes helemaal af. Het is net een hotelkamer, zeiden ze de eerste avond in dit huis.” Ook de ouderslaapkamer is bijzonder warm en heeft een intieme uitstraling. Het bed, de nachtkastjes en de spiegelrand hadden de bewoners al. De stoffering en styling liet ze door De Residentie uitvoeren.
“De samenwerking met De Residentie is ons uitstekend bevallen. Zij luisterden naar ons, wij stonden open voor hun ideeën. Er was een klik, wederzijds.” Inmiddels is ook het exterieur onder handen genomen. “Het is een heerlijk, leefbaar huis geworden. En ondanks de verschillende stijlen per kamer, is het een geheel. Precies wat wij voor ogen hadden.”
     « prachtige stijlmeubelen van Selva en Brou
prachtige stijlmeubelen van Selva en Brou
0 items